Nasze przedszkolaki są bardzo ciekawe świata i uwielbiają eksperymentować oraz doświadczać. Na jednym z zajęć kulinarnych , dzięki P. Lucynce, zarówno Tropiciele jak i Badacze, poznały jak rozwija się awokado od ziarenka do owocu. Dowiedziały się, że jest to owoc i poznały jego pochodzenie. Uczestniczyły również w przygotowaniu guacamole, które bardzo im smakowało.
Dziękujemy Pani Lucynce za ciekawe i smaczne spotkanie.
Zajęcia kulinarne - pasta z awokado
Nasze przedszkolaki są bardzo ciekawe świata i uwielbiają eksperymentować oraz doświadczać. Na jednym z zajęć kulinarnych , dzięki P. Lucynce, zarówno Tropiciele jak i Badacze, poznały jak rozwija się awokado od ziarenka do owocu. Dowiedziały się, że jest to owoc i poznały jego pochodzenie. Uczestniczyły również w przygotowaniu guacamole, które bardzo im smakowało.
Dziękujemy Pani Lucynce za ciekawe i smaczne spotkanie.